Sign In

Blog

Latest News
Urdhri historik i Biden: Menaxhimi i rreziqeve të AI për të ardhmen

Urdhri historik i Biden: Menaxhimi i rreziqeve të AI për të ardhmen

Presidenti Joe Biden ka filluar një qasje të re në të gjithë qeverinë ndaj inteligjencës artificiale me një urdhër ekzekutiv për të vendosur standarde dhe rregulla rreth teknologjisë. Kjo veprim mund të çojë në konflikt me Kongresin, si rezultat i qasjes së re të Shtëpisë së Bardhë ndaj kësaj çështjeje.

Dokumenti i publikuar synon të trajtojë modelet më të avancuara të AI, si dhe çështje të ndryshme të drejtuara nga teknologjia, përfshirë diskriminimin algoritmik, sigurinë kibernetike dhe privatësinë e të dhënave. Bruce Reed, zëvendës-shefi i kabinetit të presidentit për politikën, e ka vlerësuar urdhrin ekzekutiv si “grumbullimi më i fortë i veprimeve që ka ndërmarrë ndonjëherë ndonjë qeveri në botë për sigurinë dhe besimin te AI”.

Nëpërmjet dispozitave të urdhrit, agjencitë federale do të kenë detyrimin të vendosin standarde për AI dhe të largojnë paragjykimet e mundshme, si dhe zhvilluesit e modeleve më të mëdha të AI do të duhet të ndjekin udhëzimet e reja të sigurisë për të dalluar përmbajtjet e krijuara nga AI. Chuck Schumer, udhëheqësi i shumicës demokrate në Senat, ka bërë thirrje për investime të qeverisë federale për të parandaluar “të këqijat” nga AI.

Urdhri ambicioz i presidentit Biden gërmon në detaje teknike rreth planit të qeverisë federale për Inteligjencën Artificiale (AI), duke udhëhequr agjencitë për të qartësuar standardet e tyre për zhvillimin e AI dhe për të shmangur diskriminimin.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *