Sign In

Blog

Latest News
Syze AI – Inteligjenca e ardhshme

Syze AI – Inteligjenca e ardhshme

Shefi i kompanisë META, Mark Zuckerberg, së fundmi deklaroi se gjigandi i fushës së teknologjisë po integron inteligjencën artificiale (AI) edhe në syzet.

Zuckerberg bëri këtë njoftim në konferencën Connect të zhvilluesve në selinë kryesore të Meta në Silicon Valley, aktiviteti kryesor vjetor i produkteve të kompanisë.

Syzet e zgjuara janë një nga modalitetet e mëdha që kompanitë teknologjike po përpiqen të zhvillojnë jashtë smartphones si një pajisje e përdorur nga të gjithë, por deri tani përpjekjet kanë qenë pa sukses ose kanë pasur shumë pak sukses.

Avancimet në AI na lejojnë të krijojmë (aplikacione) dhe karaktere të ndryshëm që na ndihmojnë të arrijmë gjëra të ndryshme. Dhe syzet e zgjuara përfundimisht do të na lejojnë të bashkojmë të gjitha këto duke ruajtur edhe formën stili që na pelqejnë të ruajmë.”

Syzet e zgjuara të Meta Bizhuteri, të prodhuara në bashkëpunim me EssilorLuxottica, kanë një çmim fillestar prej 299 dollarë amerikanë dhe u lanë në treg më 17 tetor.

Syzet e zgjuara gjithashtu rrisin aftësinë e përdoruesve për të transmetuar atë që kanë shikuar në kohë reale, tha Zuckerberg.

Meta prezantoi gjithashtu 28 personazhe të inteligjencës artificiale që njerëzit mund t’i dërgojnë mesazhe në WhatsApp, Messenger dhe Instagram me “individualitete” të njohura, duke përfshirë Snoop Dogg, Paris Hilton dhe yllin e YouTube, MrBeast.

Kjo është përpjekja jonë e parë për të trajnuar një grup AI që janë pak më argëtuese,” tha Zuckerberg.

FOTO GALERI
1/5


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *