Sign In

Blog

Latest News
Konkuronsi në Prodhimin e Makinave Elektrike premium në Kinë

Konkuronsi në Prodhimin e Makinave Elektrike premium në Kinë

Zhvendosësi më i madh i automobilave kinez, Geely po përhap një markë të veturave elektrike.

Kompania kineze, e cila posedon Volvo dhe Lotus, njoftoi markën e saj Zeekr të martën për të shqyrtuar kërkesën e Kinës për automjete elektrike (EV).

Njoftimi vjen ndërsa Elon Musk po arrin sukses në Kinë me planet për të trajtuar emetimet e karbonit. Themeluesi i Tesla-s ka kërkuar të lehtësojë shqetësimet kineze në lidhje me kamerat e makinave të tij.

Geely tha se do të zhvillonte dhe prodhonte EV-të e nivelit të lartë nën markën Zeekr dhe pritet të fillojë dërgesat në tremujorin e tretë të 2021.

Ajo tashmë ka ekspozim ndaj veturave elektrike premium përmes markave që zotëron. Polestar, në pronësi të Volvo Cars, zhvillon makina me performancë elektrike. Selia e saj është në Suedi me prodhimin e automjeteve që zhvillohet në Kinë. Lotus, e cila është në pronësi të shumicës nga Geely, po punon për një super veturë me energji elektrike të quajtur Evija.

Zeekr, pritet të përballet me një konkurrencë të ashpër nga Tesla, Modeli 3 i së cilës ishte modeli më i shitur i automjeteve elektrike në Kinë, vitin e kaluar. Ai gjithashtu do të konkurrojë me grupet kineze Nio, Xpeng dhe Li Auto të cilat po shohin shitje të mëdha.

Pekini dëshiron që më shumë se një e pesta e automjeteve të shitura në Kinë të jenë elektrike deri në vitin 2025.

Geely ka ambicie për t’u bërë prodhuesi i parë global i automjeteve të Kinës me një shtrirje të ngjashme me Volkswagen. Së bashku me markat e saj Volvo dhe Lotus, ajo zotëron një pakicë aksionesh në pronarin e Mercedes-Benz Daimler.

FOTO GALERI
1/3Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *