Sign In

Blog

Latest News
Roboti: Ndihmës i Përsosur në Ndërtim

Roboti: Ndihmës i Përsosur në Ndërtim

Korporata “Boston Dynamics” nga Massachusetts ka shfaqur së fundmi një video të robotit me dy këmbë, i cili vepron si një punëtor ndërtimi.

Ai rendit, shkel, madje tashmë mund të zhvendosë edhe objekte, duke e bërë atë një ndihmës ideal në vendndodhjet e ndërtimit. Në filmin e fundit, roboti i quajtur “Atlas” shihet duke vendosur objekte mbi skelë, mban një çantë me mjete, ndërsa kryen edhe shkelje mbi skela.

Është koha që Atlas të përmirësojë aftësitë e tij. Ai ndërvepron me objektet dhe ndryshon drejtimin e lëvizjes duke u përshtatur qëllimit. Atlas ka vetëm dy gishta në duart e tij, njëri prej tyre i palëvizshëm, por gjithsesi ai është i aftë të marrë objekte të ndryshme.

Zhvillimi i teknologjisë dhe krijimi i robotëve me aftësi fizike që përputhen me ato të njerëzve ka qenë një sfidë e vazhdueshme dhe tashmë Atlasi po tejkalon aftësitë fizike të një njeriu mesatar.

Së fundmi Microsoft ka krijuar një robot të inteligjencës artificiale, i cili ka aftësinë të kopjojë emocionet dhe tonin e zërit të një personi në 3 sekonda.

Siç raportohet nga techmonitor.ai , korporata njoftoi krijimin e “VALL-E” , i cili është i ngjashëm me chatbot-et në faqen e internetit Character.AI, por ka më shumë aftësi.


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *