Sign In

Blog

Latest News
Kina lëshon satelitin Tianhui-5 për studime gjeodezike

Kina lëshon satelitin Tianhui-5 për studime gjeodezike

Kina publikoi të hënën një satelit në orbitë për përdorim në hartimin e informacionit gjeografik dhe detyra të tjera.

Një version modifikuar i raketës bartëse Long March-6 me satelitin Tianhui-5 u lëshua në mëngjes nga qendra e lëshimit të satelitëve Taiyuan në provincën Shanxi të veriut të Kinës, njoftoi Xinhua News.

Sipas agjencisë, sateliti ka hyrë në orbitën e tij të paracaktuar dhe do të përdoret për hartat gjeografike, studimet e burimeve tokësore, eksperimente shkencore dhe detyra të tjera.

Nisja ishte fluturimi i 494-të i raketave transportuese Long March.


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *