Sign In

Blog

Latest News
Eksplorimi Hapësinor: Kthimi i Astronautëve

Eksplorimi Hapësinor: Kthimi i Astronautëve

Katër kosmonautë kinezë janë rikthyer në planetin tokë pasi kanë kaluar mbi pesë muaj në stacionin e hapësirës së Kinës.

Njohur lokalish si taikonautët, kosmonautët që ishin pjekur të misionit të Kinës Shenzhou-16 u ulën në vendin e uljes Dongfeng në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore.

“Kapsula e kthimit e anijes së kontrolluar Shenzhou XVI, që mbante kosmonautët Jing Haipeng, Zhu Yangzhu dhe Gui Haichao, u ul në vendin e uljes Dongfeng në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës,” tha Stacioni Hapësinor Kinez në X.

Ai shtoi se gjithë katër kosmonautët, të cilët qëndruan në stacionin hapësinor për 154 ditë, janë në gjendje të mirë shëndetësore.

Kthimi i ekuipazhit Shenzhou-16 erdhi pasi anija e kontrolluar nga Shenzhou-17, me tre kosmonautë të tjerë në bord, u ankorua me sukses në stacionin hapësinor javën e kaluar.


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *