Sign In

Blog

Latest News

Toshiba: Përfundim i Laptops në 35 Vjet

Titanit japonez Toshiba ka transferuar pjesën e fundit të aksioneve në prodhuesin e kompjuterave personal Dynabook.

Reloj të tregon se kompania nuk do të prodhojë më kompjuter ose laptopë, thotë BBC.

Sharp blerë 80% të Toshiba në 2018 për 36 milion dollarë (27 milion £), dhe tani ka blerë pjesën e mbetur të aksioneve, tha Toshiba në një deklaratë.

Laptopi i parë i Toshiba, T1100, u shpall në vitin 1985. Ai peshonte 4 kg (8.8 paund) dhe punoi me disqe 3,5 inç (8.8 cm).

Vitet e fundit kanë qenë sfiduese për konglomeratin: në vitin 2015, kompania pësoi një humbje të plotë prej 318 milion dollarë.

Në të njëjtin vit presidenti dhe nënkryetari i saj dha dorëheqjen pasi një panel i pavarur zbuloi se kompania kishte vlerësuar fitimet e saj për gjashtë vitet e mëparshme.


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *