Sign In

Blog

Latest News
Sateliti Ushtarak Francez: Lidhja Globale

Sateliti Ushtarak Francez: Lidhja Globale

Me sukses, raketa Ariane 5 dërgoi në orbitë dy satelitë, duke konfirmuar se është raketa më e fuqishme në botë, sipas presidentit të ArianeSpace.

Misioni u realizua me një ditë vonesë për shkak të disa kontrollave shtesë, nga qendra hapësinore në Guajanën franceze.

Sateliti i komunikimit biznesit dhe sateliti ushtarak francez vendosën një rekord të ri prej 11.2 tonësh, pesha më e madhe e një rakete Ariane.

I ndërtuar nga Thales Alenia Space, sateliti SES-17 është një satelit komunikimi me shpejtësi të lartë i projektuar për t’u shërbyer klientëve në Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut dhe përtej Oqeanit Atlantik.

Sipas zyrtarëve të kompanisë, sateliti do të ndihmojë të gjitha forcat e armatosura të Francës në të gjithë globin të komunikojnë me shpejtësi dhe siguri të lartë. Ai do të ofrojë shërbim për klientët SES që operojnë në tregjet aeronautike, detare, ndërmarrjes dhe qeveritare.

 


Hello.al

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *